divendres, 4 de març del 2011

FALLES A COCENTAINA…?

Vaja que si... FALLES A COCENTAINA!!

En el poble no som novells en açò de fer ninots com a denucia ciutadana, els fem de drap cada tercer dimecres de quaresma amb molt enginy irònic i crítica desenfadada: La Festa dels Nanos és una de les nostres tradicions, que encara hui perdura als carrers del raval.

Tampoc es la primera vegada que fem foguera amb afany de renovació. Des de temps immemorials que el solstici d'estiu es festejat, donant-li al foc eixa funció purificadora: Aquest ritual pagà a perdurat en actes com, la Foguera de Sant Joan, que acostumaven a d'organitzar els veïns del Pla de la Font.

Però des de l'any passat que, a iniciativa d'un altre gurp de veïns, també celebrem l´equinocci de primavera. I per a mes diversió la seua evolució valenciana: Les Falles de Sant Josep.




Falla instal·lada a l´Av. Pais Valencià de COCENTAINA, l´any 2010

L'any passat ens van donar la sorpresa aquesta comissió de veïns del barri del Real Blanc, muntant un monument faller de forma totalment artesanal a l'Av. País Valencià, al voltant del qual no van faltar ni música, ni pólvora, …ni fallera major!jeje

Esta “humorà”, segons ens comptaven els organitzadors, va ser tot un èxit, tant que per a enguany ja tenen pensat repetir! De moment ja hem vist la sol·licitud al Ajuntament per a la cremà d'una falla el dia 19 de Març.

L'any passat la sàtira fallera va girar al voltant de la fastigosa crisi, ...enguany a que li pegaran foc?!


.

2 comentaris:

Just I. Sellés ha dit...

M'encanta la foto "Els atmellers ja estan en flor". Bona vista...

elSocarraet ha dit...

Buaa, em vaig trovar aquest ametler en la seua màxima floració junt a una senda i mentres pujava per ella anava apareixent el Castell de Cocentaina pel fons, vaig dir: Açò és una FOTO!!

Comence a pegarar-me manotades i res, que no portava la càmera damunt...
El més paregut que vaig trobar va ser el meu mòbil!

MOLTES GRACIES ...la veritat es que la imatge és preciosa, i la foto massa bé va eixir!jeje…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...