dilluns, 16 de maig del 2011

MOROS i CRISITANS ALCOI (Fotos Entrà Cristiana 2011)

 

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (6)La veïna població d'Alcoi ens va fer gaudir aquest Dissabte d'unes espectaculars entrades de moros i cristians a l'altura, diríem nosaltres, dels millors anys de bonança econòmica, i no és que la festa no tinga crisi, la té i de cavall com la resta de la societat, però al igual que vam veure en Agost per ací, la festa a Alcoi a sabut prioritzar amb criteri el que de deveres és important, la festa al carrer, reduint despeses en tots els actes d'oci a nivell particular amb que la boyant economia de fa uns anys va farcir les nostres associacions festeres de portes endins (menjars, presentacions, soparets conmemoratius, fueretes d´estiu, entraetes a escoti, xarangues,…) abans que llevar un sol músic de l'entrada, i açò també és d'agrair. Enhorabona als veïns alcoians per aquesta treva festera carregada de la il·lusió i alegria de la que tanta falta tenim en els temps que corren.

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (28)


CAPITÀ CRISTIÀ, FILÀ ASTURIANS.

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (26)Les cues en l'entrada Sud ja ens van avançar la barbaritat de públic que ens trobarem en “la bandeja” cridats pel bon temps i el cap de setmana. Des d'allí vam veure el seguici del capità cristià dels Asturians.

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (2)En ell destacaríem la animalada de gent que van traure en el boato, i el que és més important i al que anem, va ser tot un exemple de com traure a moltíssima gent sense avorrir al públic (amb la meitat de gent que van traure hem vist altres anys boatos interminablement soporífers) els Asturians van saber mesurar els temps i les distàncies amb un compte que mai falla, cada 25 persones un disseny diferent de trage de boato, un punt de música i un espectacle o al·licient.

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (3)
El millor sens dubte, els trages de capità i favorita! …del millor que vam veure en tota l'entrada:

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (4)

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (5)

 

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (8)Diverses estrenes musicals van arredonir la capitania, entre elles “Xirimiqui” de Jordi Company amb la què van eixir l'esquadra de singulars:

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (10)

 

ESQUADRA DEL CINQUANTENARI, FILÀ ARAGONESOS.
Nou esquadres de singulars hem vist aquest 2011 en les festes Alcoi, a les 6 habituals es van sumar la del cinquantenari dels Aragonesos i les 2 commemoratives dels bicentenari de llaneros i miqueros.

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (13)
m&c Alcoi 2011 © rfaPV (12)


ESQUADRA D'ENMIG, FILÀ NAVARROS.
Una esquadra especial del bandol cristià amb plomes a “lo indio”?! Super original!

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (15)

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (14)
m&c Alcoi 2011 © rfaPV (16)


ALFERES CRISTIÀ, FILÀ CIDS.
Més a l'ús i també més reduït que el del capità, el boato de l'alferes va lluir gràcies a espectacles simpàtics i punts de música nous entre els quals vam veure a la dona barbuda o escoltar la música de la bandurria i el llaüt.

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (19)
m&c Alcoi 2011 © rfaPV (18)


m&c Alcoi 2011 © rfaPV (20)

 

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (21)

Tot el compacte del boato ho va llançar a pedre l'esquadra de singulars que en el tram final va arribar amb un tallò de 20 min …després diuen que la gent no s'espera! (i no es va esperar, ..ni per a xiular-los)m&c Alcoi 2011 © rfaPV (23) 

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (25)

 

Ací teniu l'Entrada de la vesprada: MOROS i CRISTIANS ALCOI (Fotos Entrà Mora 2011)

I ací l'escritet de les entrades de l´any passat: L'ENTRÀ de MOROS i CRISTIANS ALCOI 2010

.

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Espectacular reportatge!!!!!

Unknown ha dit...

Molt bonic!

Just I. Sellés ha dit...

Un socarrat en Alcoi fent fotos de les entrades? Això és espionatge cultural!!!
Què enveja, cada esquadra que pasava davant meua em recordava que tenia la càmara al servei tècnic. Mai he patit més.
Menut reportatge, i això que queda lo millor: la entrada mora.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...