diumenge, 4 de setembre de 2011

Festes de Moros i Cristians 2011: L´ENTRADA MORA de Cocentaina…

Cau la nit, és el torn de la sumptuositat i cadència mora.

EntràMoros2011 elSocarraet ©rfaPV (00) 

 

CAPITÀ MORO, Filà BEREBERS BORTS

Les xirimites del mal passet ens anuncien l'exercit de la mitja lluna i al capdavant del mateix el seu Capità, Gonzalo Pascual de la filà Berbers Borts.
Gran fester a Alcoi, Gonzalo Pascual ací és conegut per la quadra Peluca i la seua afició als cavalls. I fent "el xatet" el capità estava clar, anaven a buidar la quadra per a acompanyar-lo com cal:

 

EntràMoros2011 elSocarraet ©rfaPV (1)

 

 

EntràMoros2011 elSocarraet ©rfaPV (2)

 

 

EntràMoros2011 elSocarraet ©rfaPV (3)

 

 

EntràMoros2011 elSocarraet ©rfaPV (5)

I com no podia ser d'una altra forma el capità baixava a lloms de dos dromedaris marcats amb el ferro de la “P”. Damunt d'una plataforma sobre la que tènia total llibertat al no estar lligat, i portada aquesta per dos dromedaris. El seu vestit morú era del color del jupetí dels borts, un blau que es repetiría al llarg de tot el boato, a excepció de les favorites i les seues dames que van baixar en tons taronges i verds:

 

EntràMoros2011 elSocarraet ©rfaPV (4)

 

 

EntràMoros2011 elSocarraet ©rfaPV (6)

 

  EntràMoros2011 elSocarraet ©rfaPV (7) 

 

EntràMoros2011 elSocarraet ©rfaPV (8)

Al més pur estil Ximo arribava l'esquadra especial del capità, ens va avançar el seu disseny el cap batedor. D'estil africà i felí, a tots ens va vindre al cap aquella esquadra dels borts del 2007 que va marcar un abans i un després en els dissenys de la roperia Ximo per la seua rematada, que sobrepassava els 3m d'alçada sense recolzar el pes sobre el cap. La d'aquest 2011 filava prim amb unes banyes a modo d´ullals i un maquillatge espectacular:

 

EntràMoros2011 elSocarraet ©rfaPV (9)

 

EntràMoros2011 elSocarraet ©rfaPV (10)

 

EntràMoros2011 elSocarraet ©rfaPV (11)

 

EntràMoros2011 elSocarraet ©rfaPV (12)

 

BANDERA MORA, Filà MANTA ROJA

La guinda a l'entrada d'enguany la posaria la fila Manta Roja, i al cap davant Javier González que va ser l'encarregat de portar la bandera del bàndol moro.
Contestà de naixement no dubtà en acceptar el càrrec que li va proposar la Manta Roja, i com a tal va eixir: Bombatxos verds i jupetí roig…

 

EntràMoros2011 elSocarraet ©rfaPV (13)

Acompanyat de la seua dona i la seua filla sobre la alhambra de Granada, pati dels lleons inclòs. Així es va presentar a Cocentaina la bandera 2011. Els ballets que l´envoltaven ens van endinsar en una gran nit de festa al seu palau:

 

EntràMoros2011 elSocarraet ©rfaPV (14)

 
 

EntràMoros2011 elSocarraet ©rfaPV (15)

Malgrat ser una de les filaes amb el nombre de membres més baix, van traure en el seu boato el que per a nosaltres va ser el millor vestit de quants vam veure en tot el bàndol moro i en el que restava de boato, i aquest no va ser un altre que l'oficial de la filà: Que ens perdonen la resta de filaes i fins la mateixa Manta Roja, però el trage a la turca, ploma inclosa, amb la riquesa de brodats i el contrast dels seus colors és dels nostres preferits allà on vegem festes:

 

EntràMoros2011 elSocarraet ©rfaPV (16)

 

 

 EntràMoros2011 elSocarraet ©rfaPV (17)

 

Pells peludes, verdes blavosos i banyes, així es va presentar l'esquadra especial que va escortar la bandera tancant el sèquit de la Manta Roja i l'entrada de Moros i Cristians de Cocentaina d´aquest 2011:

EntràMoros2011 elSocarraet ©rfaPV (18)

 

 

EntràMoros2011 elSocarraet ©rfaPV (19)

 

Més enllà de gustos i a pesar que en dos anys les filaes han reduït les seues fulles quasi a la meitat, hem tingut unes festes com sempre, i açò parla molt bé de com han gestionat l'ordre de prioritats en la festa. Nostra més sincera enhorabona a totes elles: Mai amb tan pocs diners havíem donat tant de que parlar... (i a aquestes hores ja hi ha 4 filaes amb els seus quatre càrrecs maquinant la fórmula perquè l'any que ve la cosa es supere, i no dubtem que així serà!)

 

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...