dilluns, 6 de febrer de 2012

CAP DE SETMANA SOTA ZERO: FONT DE LA PALISSANA – LA CANALETA

CARAMELLS PALISSANA elSocarraet ©RfaPV (2)

 Des de reis que anem amb ganes d'eixir a estrenar la càmera que em va tirar enguany el rei, o millor dit, la meua reina! ...i sempre liats mai trobem el buit. Però aquest temporal no l’hem deixat passar, ens hem posat les botes i les robes d'abric i hem eixit a captar la naturalesa més pròxima :

CARAMELLS PALISSANA elSocarraet ©RfaPV (10b)

Aquest cap de setmana a més de xafar neu i passar fred amb els veïns bocairentins (Dissabte, 4 ”els Trons”), vam eixir al barranc de la Palissana a provar “si tira o no tira” aquesta nova CANON 550D.

I després de tornar podem dir que el dia va ser perfecte per a estrenar una càmera! …va amaneixer amb “la canaleta” gelada, brillant sota un sol radiant. El cel va anar cobrint-se conforme pujàvem els salts d'aigua del barranc de la Palissana. I finalment ens va vindre justetet per a arribar a casa i no calar-nos amb l'espectacular nevada que es va espolsar fins en el mateix poble!

Lo dit, un dia genial per a començar a jugar amb l'obturació, sensibilitats, exposició, obertura,… I encara sense tindre ni p… idea de com funcionen aquestes màquines réflex ens ha condit com per a estar ben contents amb la nova eina!

FONT DE LA PALISSANA – LA CANALETA

Aquest paratge és molt conegut i gaudit pels veïns, per estar pegat al casc urbà i no necessitar de més de mitja hora per a fer tot el recorregut des del Convent fins al carrer La Creu.

CARAMELLS PALISSANA elSocarraet ©RfaPV (4)

 

CARAMELLS PALISSANA elSocarraet ©RfaPV (3)

Està situat al llarg del Barranc de la Palissana, al costat del vessant sud del castell de Cocentaina, arrancant del mateix casc urbà de Cocentaina (Urb. Mas de Moltó, darrere del Convent dels Pares Franciscans) fins a connectar amb el barranc del Mas de la Penya.

CARAMELLS PALISSANA elSocarraet ©RfaPV (5)

Arranquem per un camí, prolongació del carrer 9 d´Octubre, que transcorre al costat de “la canaleta”, conducció d'aigua diuen que d'època romana, que ens porta fins al pont de la línia fèrria Alcoi-Xàtiva.

CARAMELLS PALISSANA elSocarraet ©RfaPV (6)

 

CARAMELLS PALISSANA elSocarraet ©RfaPV (13)

 

CARAMELLS PALISSANA elSocarraet ©RfaPV (8)

 

CARAMELLS PALISSANA elSocarraet ©RfaPV (7)

 

CARAMELLS PALISSANA elSocarraet ©RfaPV (12)

 Camí, canaleta i barranc creuen el pont del tren, cadascun pel seu lloc. A l'altre costat es troba la Font de la Palissana en l'únic tram pla del recorregut.

 CARAMELLS PALISSANA elSocarraet ©RfaPV (14)

 

  CARAMELLS PALISSANA elSocarraet ©RfaPV (15)

A partir de la font el camí segueix a la vora de l'aigua barranc amunt entre el baladre i els joncs, fins que arribem a l’antiga cantera.

CARAMELLS PALISSANA elSocarraet ©RfaPV (16)

 

CARAMELLS PALISSANA elSocarraet ©RfaPV (1)

 

CARAMELLS PALISSANA elSocarraet ©RfaPV (17)

 

CARAMELLS PALISSANA elSocarraet ©RfaPV (18)

 Des de la l´antiga cantera podem triar continuar pel barranc direcció al refugi de “Les Foietes”, o cercar el camí que baixa al poble pel paratge de Santa Barbera. Tal i conforme estava el temps quan vam arribar a aquest punt no cal que vos diga que vam triar el camí de baixada al poble, …i així queia la neu en el poble:

CARAMELLS PALISSANA elSocarraet ©RfaPV (19)

 

Licencia Creative Commons
Este obra está bajo una licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported.

1 comentari:

Anònim ha dit...

quines fotografies mes boniques! la millor la dels chufos!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...