dijous, 16 d’agost de 2012

Festes Moros i Cristians de COCENTAINA 2012: DIANA I ENTRADA.

La 1ª DIANA de COCENTAINA, 2012:

“Reig-Torró” va tornar a sonar a la plaça De La Vila per arrancar amb el Contrabando la 1ª Diana de Cocentaina. Si en la Publicació va ser Manolo el que va rodar la navaixa amb aquest pasdoble que Santi Revert ha dedicat als “pitxocs”, en aquesta 1ª Diana de 2012 va ser el torn de l´altre dels “pitxocs” del Contrabando, Álvaro “el peluquero”. Cadascun en el seu estil, únics i irrepetibles:


I després dels Gentils presenciarem un moment històric en les festes de Cocentaina: Vam veure a la Filà Cavallers de Lluria arrancar per primera vegada la Diana socarrà com la última de les filaes cristianes. La nova filà es va estrenar en les festes dirigida per Marinieves Pascual, que va formar magistralment la primera esquadra dels cavallers de Lluria ben mudats amb aquest vestit medieval de sobrevesta en crú i negre damunt d´una cota de malla, amb corretjams i rematades en cuir i plata vella que passarà a identificar-los a partir d'ara.

M&C 2012 elSocarraet © rfaPV (1)

M&C 2012 elSocarraet © rfaPV (2)

M&C 2012 elSocarraet © rfaPV (3)

 

 

L´ENTRADA de COCENTAINA, 2012:

La filà Contrabandistes és una jauría de llops en constant supervivència i amb els sentiments a flor de pell. Una quadrilla de bojos que van fer esclatar en aplaudiments la plaça de la Vila per més que la navalla s'obstinava a fregar el barret, i que aconsegueiren transmetre el seu sentiment fins a alçar en aplaudiments cadascuna de les terrasses del Passeig malgrat el tsunami de vent i pluja de l'Entrada. I aquesta jauría de llops em té com a un dels seus, sense importar-los tampoc les circumstàncies. Per açò també el Contrabando serà sempre la meua…

Així que els vam tirar una mà en el seu any de capità, càrrec ostentat enguany per José Adolfo Vicent Lledó, que sobre un carro carregat d´estraperlo i tirat per cavalls va baixar el Passeig en companyia del seu fill i tot un sèquit de cavalls i gents andaluses que remataren una gran esquadra especial contrabandista formada amb navaixa. 

En acabar l´entrada els Contrabandistes ens canviarem per tornar ràpidament al Passeig càmera en mà, moment en el que la cadència de les marxes mores envaïen Cocentaina mentre ens contaven com havia eixit el càrrec de la Bandera Cristiana que Carlos Torrecillas es va encarregar de representar entre gàrgoles que cobraven vida i els morts vivents que el protegien en la seua esquadra especial. Així que enguany solament podrem mostrar-vos amb fotografies l'entrada de la Mitja Lluna a Cocentaina:

M&C 2012 elSocarraet © rfaPV (4)

 

La Filà Bequeters s'ha caracteritzat sempre per sorprendre amb grans i originals boatos, i enguany tampoc van fallar: Coincidint amb el 75 aniversari de “Paquito el Chocolatero”, el fill del compositor del pasdoble internacionalment conegut va tenir l'honor d'ostentar el càrrec de Capità Moro amb la seua Filà Bequeters, i ho va fer en un sequit amb diversos espectacles i ballets que van evitar que sentírem de nou la frase “tots els anys trauen el mateix”. En companyia de la seua família en una gran carrossa, i amb un sequit que des del guío fins l'esquadra de negres va tenir com a banda sonora la música del seu pare, Gustavo Pascual Falcó:

M&C 2012 elSocarraet © rfaPV (5)

 

M&C 2012 elSocarraet © rfaPV (6)

 

M&C 2012 elSocarraet © rfaPV (10)

 

M&C 2012 elSocarraet © rfaPV (9)

 

M&C 2012 elSocarraet © rfaPV (7)

 

M&C 2012 elSocarraet © rfaPV (8)

 

La nit va anar avançant a ritme de marxa mora amb cadascuna de les esquadres mores que proveïdes amb petos, motxilles, pics i pales, tots ells elements propis del gastadors militars als que recorden, van tindre el seu colofó amb la Filà Mudèjars que s'encarregaria de tancar l'entrada com a portadors de la bandera Mora:

 M&C 2012 elSocarraet © rfaPV (11)

 

 

M&C 2012 elSocarraet © rfaPV (12)

 

Mateo Perez Ferri va ser l´Abanderat 2012, i acompanyat per la seua germana i els seus consellers van baixar sobre un “Ait Ben Hadu” o ciutat fortificada enmig del desert, tancant el sequit del càrrec una espectacular esquadra de negres que va posar la guinda a una altra gran entrada de Moros i Cristians pese el que li pes a la crisi.

M&C 2012 elSocarraet © rfaPV (13)

M&C 2012 elSocarraet © rfaPV (14)

 

M&C 2012 elSocarraet © rfaPV (15)

 

M&C 2012 elSocarraet © rfaPV (16)

 

M&C 2012 elSocarraet © rfaPV (18)

 

M&C 2012 elSocarraet © rfaPV (19)

 

M&C 2012 elSocarraet © rfaPV (21)

 

 

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...