dimecres, 3 de juny de 2015

PER A GUSTOS ROTONDES…

La rotonda de l'eixida de Benilloba (Encreuament de tres camins: Av. Benilloba, Av. Ronda Sud i Accés N-340/A-7) està en aquests moments en obres:

Rotonda EixidaBENILLOBA  elSocarraet ©rfaPV (1) Rotonda eixida Benilloba en obres (31-5-15) Foto: rfaPV (R.Pascual)

Rotonda EixidaBENILLOBA  elSocarraet ©rfaPV (4) Rotonda eixida Benilloba en obres (31-5-15) Foto: rfaPV (R.Pascual)

Els treballs estan ben avançats, i ja es pot intuir l'obra “homenatge al treball”. De fet, els més ràpids i ocurrents, ja li han tret la conya, la resemblança raonable, l'acudit, i fins i tot el sobrenom…

Rotonda EixidaBENILLOBA  elSocarraet ©rfaPV (2)Rotonda eixida Benilloba en obres (31-5-15) Foto: rfaPV (R.Pascual)

Era de les últimes del poble en les quals la illeta central continuava buida. La importància que ha cobrat, en convertir-se en l'accés principal al poble des de l'autovia, ha donat peu a que es faça realitat aquest projecte que portava un parell d´anys al calaix, des que guanyara el concurs organitzat per l'Ajuntament en L'Escola d´Art.
El disseny, homenatge al treball de Cocentaina, pretén recordar els motors econòmics de la històrica industria contestana: Calçat, tèxtil i paper:

Rotonda EixidaBENILLOBA  elSocarraet ©rfaPV (3)Rotonda eixida Benilloba en obres (31-5-15) Foto: rfaPV (R.Pascual)

ROTONDA EIXIDA BENILLOBA elSocarraet ©rfaPV Detall de l´acabat, amb les imatges de la històrica indústria contestana (18-6-15) Foto: rfaPV (R.Pascual)

ROTONDA EIXIDA BENILLOBA elSocarraet ©rfaPV (2) Rotonda eixida Benilloba. Detall una vegada finalitzades les obres (18-6-15). Foto: rfaPV (R.Pascual)

Qui no recorda aquell acudit que va sorgir amb la reurbanització de l'Av. País Valencià que deia: Que l'alcalde de New York va preguntar als alcaldes de les principals ciutats del món, que posar en els solars que havien quedat després de la desaparició de les torres bessones. I després de no agradar-li cap idea, va cridar a l'alcalde de Cocentaina, contestant-li aquest: Que pose rotondes! Acudit, si voleu de mal gust, però que il·lustra el poc acostumats que estàvem llavors, a les illetes com a solució als encreuaments de camins.
Hui per contra, és la solució més comuna, sempre que les dimensions de l'encreuament ho permeten. I és que, no solament resulta interessant per al tràfic (comprovat està que redueix el nombre d'accidents, i el que és més important, la gravetat dels mateixos), a més regala un espai urbà en el centre de la glorieta, visible des de totes les avingudes que interseccionen en ella. Açò últim fa que les rotondes s'hagen convertit en “hites” visuals de les ciutats, fites a través de les quals situar-se, i són aprofitades per açò mateix, com a mostra i aparador de la cultura, art, història… locals.


A Cocentaina si alguna cosa tenim és art, història, cultura, …i rotondes: Ací algunes de les més il·lustres:

Rotonda La Creu ©GOOGLE STREET VIEWRotonda “de La Creu” (Imatge: GOOGLE Street View Novembre 2014)

Rotonda SCristofol ©GOOGLE STREET VIEWRotonda “de Sant Cristofol” (Imatge: GOOGLE Street View Setembre 2014)

Rotonda Real Blanc ©GOOGLE STREET VIEWRotonda “del Real Blanc” (Imatge: GOOGLE Street View Setembre 2014)

Rotonda Benilloba  ©GOOGLE STREET VIEW Rotonda “de Benilloba” (Imatge: GOOGLE Street View Setembre 2014)

Rotonda Paquito ©GOOGLE STREET VIEW Rotonda “del Paquito” (Imatge: GOOGLE Street View Setembre 2014)

Rotonda Poli ©GOOGLE STREET VIEW Rotonda “del poli” (Imatge:GOOGLE Street View Setembre 2014)

Rotonda Carrefour ©GOOGLE STREET VIEW Rotonda “del Carrefour” (Imatge:GOOGLE Street View Setembre 2014)

Lo dit, per a gustos rotondes…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...