dilluns, 3 d’agost del 2015

Fotos Antigues (11): MOROS I CRISTIANS COCENTAINA

La de documentació gràfica de festes que quedarà encara en caixes de sabates oblidades en qualsevol terrat del poble, i que gràcies als mòbils i les xarxes socials, veges tu per on, últimament està sent digitalitzada i divulgada de nou…
D'aquesta curiosa forma s'estan rescatant de l'oblit, petites joies que ens mostren d'on venim: la nostra festa, el nostre poble, i les nostres famílies.
Ara pot ser, ens quede una altra faena pendent, la de donar-li la volta a la foto i apuntar la data que va escriure la nostra iaia, el senyal o encuny de l'autor de la fotografia, i qualsevol altra informació que complete i completemente la imatge.

Fotos Antigues M&C Cocentaina elSocarraet (5) Trasllat de Sant Hipòlit per la Filà Bererbers “Borts”, davant del monestir de la Mare de Déu. Anys´50 del segle passat. Autor: Desconegut.


Un any més la festa està cridant a la porta de COCENTAINA. I de ben segur que li anem a obrir les portes de bat a bat, perquè entre acompanyada d'alegria i germanor, i tota la calor agostenca…


Servisquen aquestes fotos del passat recent de la nostra festa per a engalanar el portal de casa nostra, i donar-li la benvinguda a les festes de MOROS I CRISTIANS. BONES FESTES a totes i tots:

Fotos Antigues M&C Cocentaina elSocarraet (12)Diana Filà Bequeters, formant P.Oltra. Any desconegut. Foto: R.Ferrando

Fotos Antigues M&C Cocentaina elSocarraet (13) 2ª Diana, Filà Creuats a l´actual Av. Passeig del Comtat. Any desconegut. Foto: Fotos Agulló

Fotos Antigues M&C Cocentaina elSocarraet (10)Diana de la Filà Manta Roja, entrant a la plaça del Salvador. Any desconegut. Foto: R.Ferrando

Fotos Antigues M&C Cocentaina elSocarraet (2)Plaça del Pla engalanada amb la primera enramada de bombetes. Any i autor desconeguts.

Fotos Antigues M&C Cocentaina elSocarraet (1)Filà Kabilenys a l´Av. Passeig del Comtat. Any i autor desconeguts. 

Fotos Antigues M&C Cocentaina elSocarraet (9)Filà Maseros durant la 1ªDiana. Any i autor desconeguts.

Fotos Antigues M&C Cocentaina elSocarraet (14)Diana Filà Almogavers, girant esquadra a l´Ajuntament. Any i autor desconeguts

Fotos Antigues M&C Cocentaina elSocarraet (17)Festers de la Filà Manta Roja a la plaça La Vila. Any desconegut. Foto: R. Ferrando

Fotos Antigues M&C Cocentaina elSocarraet (15)Membres de la Filà Bequeters a la plaça del pla. Anys´70 del segle passat. Autor desconegut.

Fotos Antigues M&C Cocentaina elSocarraet (18) Esquadra especial del bandol cristià al Passeig del Comtat. Any i autor desconeguts.

Fotos Antigues M&C Cocentaina elSocarraet (7)Esquadra de Negres de la Filà Berebers “Borts” amb motiu de la capitania. Any 1949. Autor: Desconegut.

Fotos Antigues M&C Cocentaina elSocarraet (3) Esquadra Especial de la Filà Almogàvars. Al cavall una dona, F.Rocamora. Any 1959. Autor: Desconegut.

Fotos Antigues M&C Cocentaina elSocarraet (20)Esquadra Especial pujant per el c/Sant Hipòlit. Anys i autor Desconeguts.

Fotos Antigues M&C Cocentaina elSocarraet (4)Esquadra de Negres de la Filà Berebers “Borts”, formant M.Navarro. Any 1961. Autor: Desconegut.

Fotos Antigues M&C Cocentaina elSocarraet (16)Banda Unió Musical Contestana, a la esq. amb ulleres de sol, el mestre J.P.Vilaplana. Any desconegut. Foto: R. Ferrando.

Fotos Antigues M&C Cocentaina elSocarraet (8)Esquadra especial de la Filà Kabilenyos durant l´entrada, a l´actual Av. Passeig del Comtat. Any i autor desconeguts.

Fotos Antigues M&C Cocentaina elSocarraet (19) Esquadra Especial durant l´entrada, part baixa de l´actual Passeig del Comtat. Any i autor desconeguts.

Fotos Antigues M&C Cocentaina elSocarraet (6)Guerrilles a les faldes del castell durant el dia del Alardo. Bandol moro a la penyeta blanca. Any i autor desconegut.

Fotos Antigues M&C Cocentaina elSocarraet (11)Membres de la Filà Berebers “Borts” i músics, al castell de Cocentaina. Anys i autor desconeguts.

 

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...