dissabte, 4 de gener del 2020

ADÉU AL CAP D'ESTACIÓ D'ONTINYENT I A l'ESTACIÓ D'AGRES!

Lo de la línia ALCOI-XÀTIVA és d'estudiar. Ara li fan un trasplantament de fetge i a continuació li lleven una cama… Igual es gasten no sé molts milions en millores per ací, que tanquen una de les dues estacions que quedaven obertes per allà.... Que igual es gasten millonaes per construir una nova estació, que la tanquen després de la inauguració i no la tornen a obrir...

I lo de les vies verdes ALCOI-GANDIA (A.G.) i VILLENA-ALCOI-YECLA (V.A.Y.) ja pa què… mentre t'estan contant el conte de que són el futur de la qualitat de vida i el turisme del poble, els cau l'estació més emblemàtica per darrere de la bonica escena que et plantejaven...

Vaja merda de dirigents que tenim.


 Estació V.A.Y. d´Agres. 17-11-2013 Foto: R.Pascual


Estació A.X. d´Ontinyent. 21-1-17 Foto: R.Pascual


Doncs si, comencem l'any amb dues notícies lamentables: Tanquen l'estació d'Ontinyent i s´afona la d'Agres.


Sala d´espera i taquilla de billets de l´estació d´Ontinyent. 14-12-2014 Foto: R.Pascual

Estació d´Ontinyent. 29-9-2013 Foto: R.Pascual


Estació d´Ontinyent. 29-9-2013 Foto: R.Pascual

Estació d´Ontinyent. 29-9-2013 Foto: R.Pascual



Cap d´estació d´Ontinyent. 11-01-15 Foto: R.Pascual


Després del tancament del servei de venda presencial de billets, l´estació d´Ontinyent es queda igual que els seus viatgers: Sense seguretat i exposada a les inclemències meteorològiques. I no cal ser endeví per a saber el que passa en aquestos casos, perquè l'exemple el tenim ací mateix, amb la recent solsida de l'estació V.A.Y. d'Agres. 

Taquilla de venda presencial de billets de l´estació d´Ontinyent. 14-12-2014 Foto: R.Pascual


Vista des de la sala d´espera de l´estació d´Ontinyent. 14-12-2014 Foto: R.Pascual


Personal ferroviari a l´estació d´Ontinyent. 11-01-15 Foto: R.Pascual


Cap de l´estació d´Ontinyent, donant eixida al comboi. 11-01-15 Foto: R.Pascual


Amb aquest tancament de la taquilla d'Ontinyent, la línia A.X. es queda pràcticament òrfa de personal que atenga als seus viatgers a les estacions, a excepció de les 4h que obri l´estació d´Alcoi entre setmana.

Cap de l´estació d´Ontinyent, donant eixida al comboi. 11-01-15 Foto: R.Pascual


I per si no teniem prou amb aquest anunci d´Adif&Renfe fet amb nocturnitat nadalenca, ens cau l´estació d´Agres.
Agres tenia amb l'estació del V.A.Y., la porta gran a la via verda, cridada a ser “el camino de Santiago” de la costa a l'interior d'Alacant, i l'ha tirada a la brossa. El poble amb més projecció turística de la comarca està cec, no a sabut veure durant dècades les possibilitats de l'enclau ferroviari de la línia Alcoi-Xàtiva (A.X.) amb la via verda Villena-Alcoi-Yecla (V.A.Y.). 

Enclau ferroviari tren A.X., Vía Verda V.A.Y. 20-01-2013 Foto: R.Pascual

 Estació V.A.Y. d´Agres. 20-01-2013 Foto: R.Pascual



Una declaració de protecció a l'immoble per part de l'administració local hauria bastat per a tindre accés a subvencions i propietat. L'edifici portava dècades demanant-ho a crits, tantes que per desgracia, ja fea temps que era massa tard per a d´ell.

Estació V.A.Y. d´Agres. 20-01-2013 Foto: R.Pascual


Estació V.A.Y. d´Agres. 20-01-2013 Foto: R.Pascual


Deixem en aquest escritiet unes fotografies de 2013, amb l´antiga estació en estat de roïna però encara en peu, que quedaran per al record, per als que no van coneixer aquest emblematic edifici del V.A.Y., abans de caure en aquest inici de 2020:

 Estació V.A.Y. d´Agres. 17-11-2013 Foto: R.Pascual


 Estació V.A.Y. d´Agres. 20-01-2013 Foto: R.Pascual


 Estació V.A.Y. d´Agres. 17-11-2013 Foto: R.Pascual

Recorde ara a una viatgera que, vinguda de fora de les comarques, en arribar a una de les estacions encara obertes de la línia, es queixava indignada de que una ciutat com aquella no tinguera cafetería en la seua estació. Doncs bé, ara no té ni taquilla ni sala d'espera… una andana ben gran per a patir fred i calor sense ningú a qui preguntar perquè tarda el tren; això es el que ens a quedat.

Estació d´Ontinyent. 21-1-17 Foto: R.Pascual


Hui és un bon dia per a sentir vergonya dels nostres dirigents. Demà ja posarem mil excuses, que de segur que les hi han. I mirarem a un altre costat, que també hi ha coses que s'han fet bé. Però hui, vergonya. Molta vergonya.

Vista des de la sala d´espera de l´estació d´Ontinyent. 14-12-2014 Foto: R.Pascual


.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...