dimarts, 7 de juliol de 2009

La WEB de la UNDEF

Ja era hora!! ...per que mira que portaven anys sense WEB!


UNDEF (Uniò Nacional De Entitats Festeres)

La veritat es que tots aquestos anys en construcció han donat els seus fruits i els a quedat una web prou condidora ...encara que el millor son els accesos a altres págines! concretament a totes les entitats festeres d´els pobles aderits (entre els quals es troba Cocentaina, seu d´aquesta agrupació en altres époques).

Els apartats de Miscelánea i Música Festera son els més desarrollats, amb bona part de historia referida als inicis i evolució d´aquesta festa i la seua música, que estarien molt be de no ser per el pringue que te tot de "pike" i "jo més" amb la veïna població d´Alcoi.

I es que es coneix que mai van arribar a superar, ni uns ni altres, la prematura eixida de l´Asociació de Sant Jordi d´Alcoi d´aquesta entitat, fins al punt per el que es veu, de inventar cada un la seua versió histórica de la festa.

Així que en aquesta web podrem disfrutar també de la versió histórica de la UNDEF, que per moments hem recorda més a un Foro d´aquestos de "Les millors festes, Villena o Alcoi?" on les parrafaes es limiten al discurs xovinista més que a un text verdaderament historic.


Un exemple, i ben gracios, el tenim en l´apartat de l´Orige de la Música Festera, el qual es basa principalment en el "pike" amb els alcoians de "avore qui va contractar abans una banda de música, avore qui va crear la primera peça musical festera... patatin patatan", i en açó últim es on ve la lluita de: Si be va ser l´alcoià Juan Cantó Frances amb el pasdoble "Mahomet" estrenat al 1882, o per contra el villener Ruperto Chapí amb "La Corte de Granada" (que jo pensava que era música de cambra, posteriorment orquestada per a banda sifónica, i posteriorment arreglada com a marxa cristiana, pero be!) estrenada en 1873.

...i lo gracios de tot açó es que ja fa anys que es public, notori, i ben documentat, que el Contestà Manuel Ferrando González en l´any 1860 va compondre el pasdoble "El Moro Guerrero", primera composició per a Festes de Moros i Cristians coneguda fins el moment.

I mira que a mi magrada el pique sa, es la salsa de la festa i motiu de superació, però quan es porta a l´extrem deixa de ser interesant.

Per açó es una llástima que UNDEF i Asociació de Sant Jordi no puguen caminar junts ni siquiera en el que ja hem deixat arrere i es historia, perquè de segur que el futur que tenim per davant sería molt més fructifer i esperançador si aquestes dos entitats feren foça juntes amb la que sen´s aveina (S.G.A.E, pólvora,...).

.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...