divendres, 20 de març del 2015

Sentit comú... per a la Festa de MOROS I CRISTIANS.

_MG_9536 bgEntrada Moros i Cristians 2013 COCENTAINA. Foto: rfaPV (R.Pascual)

S'està parlant molt últimament de les nostres Festes de Moros i Cristians... I entre tant de periòdic sensacionalistament interessat, i tant de tweet intencionadament confrontador, nosaltres ens quedem amb notícies menys virals, i gestos amb més sentit comú:

-La Asamblea de la Unión Nacional de Entidades Festeras celebrada a lo largo del pasado fin de semana en Oliva eligió el domingo a Cocentaina como sede de la UNDEF para los próximos 25 años. (www.elnostreperiodic.com)

 

-Para el imán de la mezquita de Cocentaina, Ahmed Mbarak: La fiesta de moros y cristianos no resulta ofensiva para nada. Entiende que es una tradición aunque confiesa que le gustaría que recordaran más cosas de la cultura árabe más allá de los trajes. (www.vice.com)


La U.N.D.E.F. –que ja va tenir la seua seu en el palau en 1999, fins que va ser traslladada a Beneixama– torna a una població en la qual la cultura àrab i cristiana conviuen tot l'any, i estan activament representades per oradors religiosos d'ambdues creences (en 2012 Cocentaina va tornar a tenir mesquita després de més de 400 anys).

Esperem que la Unió Nacional d'Entitats Festeres aprofite la multiculturalitat de la seua nova seu per a aconseguir que festa, cultura i religió es posen d'acord amb tot el sentit comú, encara que a voltes siga complicat no desviar-se de l'eix del camí, entre tant agitador als extrems.

cartel 1958 Cartell de les Festes de Moros i Cristians de Cocentaina, 1958

 

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...