dimecres, 1 d’abril del 2015

Vacances de S.Santa en tres cançonetes…

Setmana Santa 2015 Reyes Catelló Cartell Setmana Santa, Cocentaina 2015. Autora: Reyes Castelló

-El DIVENDRES SANT, és dia processons. Més enllà d'on et piye i lo creient o no que sigues, les processons generals de Setmana Santa son tot un espectacle emocionant, digne de ser viscut encara que solament siga per veure caminar algun pas al són de “HOSANNA IN EXCELSIS” m.processional del novelder Óscar Navarro González:

(P.D.: Ens tornarem a portar la borsa de pipes per a fer més suportables els talls de plantó... i un any més, quan una gran permanent ens assenyale amb el gaiato, desitjarem haver-nos portat rosquetes en un tupper!)

 


-El DISSABTE DE RESURRECCIÓ, toca eixir a la serra. Segur que en la teua família o amics continuen coent les seues pròpies mones. Més la que vas comprar en la panadería encara sabent que la iaia o padrina et regala una des que vas nàixer, …fan moltes mones. Així que un any més caldrà començar a menjar-les abans d'hora perquè no es facen dures. Res millor que un parell de pastilles de xocolata, i eixir a qualsevol lloc de la Mariola a gaudir de la primavera: “FLORES DE MARIOLA” del socarrat Romu Agulló:

(P.D.: Creuràs que eres el P.Amo del senderisme, i que coneixes un lloc amb aigua on no hi haurà ningú, però quan arribes et tocarà demanar permís per a poder asseure't a menjar-te la mona entre la veïna de dalt que t'ha passat l'aspiradora a les 7:30am, i per matinera s'ha quedat el millor raconet de la paratge, i el polític alcaldable amb somriure de precampanya que clar, ara estan en tots llocs! Bon profit!)

 

-El DIUMENGE DE GLORIA, arranca la festa a Alcoi. Amb el cartell ja penjat i el castell i l'enramada muntats, als alcoians se'ls riu tot si els preguntes per festes… L'alegria de la festa que un any més tindrà banda sonora contestana, gràcies al bon fer de les nostres bandes i compositors. Alegria que es contagia, perquè no és casual que a partir d'ara, carregues més d'una m.mora o cristiana en el reproductor del cotxe: “EL GUARDIÀ DE L'ARCA” m.m. del socarrat Francisco Valor, encarrec del Capità Moro 2015 de la Filà Judios d'Alcoi:

(P.D.: Enguany és any històric per a la festa alcoiana. Per primera vegada una esquadra femenina arrancarà la 1ª Diana. És un pas xicotet i amb molt de retard respecte a la resta de la societat, però així i tot: Ben vinguts al segle XXI veïns!)

 

 

BONA PASQUA, SOCARRAETES I SOCARRAETS… !!

“ací em pica,

ací em cou,

ací em menge la mona

i ací et trenque l’ou!”

 

 

(P.D.: Oootra…!! Oootra…!! No tindrem segon dia de pasqua, però crec que aquesta sonarà pel cap el dilluns… Anlerta que la melodia és apegalosa, i després dóna molta vergonya que et piyen tararejant i fent el bateria pel carrer! “ASUNTOS DELICADOS” dels madrilenys Izal):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...