dimecres, 19 d’octubre de 2011

La FIRA a la xarxa... Tots Sants 2011, COCENTAINA

FIRA TOTS SANTS 2011 COCENTAINA

A pesar de que ni el temps ni la natura ho manifesten, estem en la 2ª quinzena d'Octubre! Sembla que enguany la Fira ens piyarà per sorpresa, i no sabem si en màniga curta o en jaqueta :

La família de torroners de Xixona i l'home de les estufes estan encomanant-se als santets perquè arribe el fred tardorenc abans de Tots Sants. Els stands dels concessionaris per contra demanen bon sol per a què brillen com a nous els d´ocasió. I al final tots ens conformarem amb que no ploga cap dels quatre dies que enguany dura la Fira, perquè les prediccions s'encaboten en equivocar-se i encara ens dibuixen núvols i rellaps sobre el cap!

Siga amb calor o amb fred, en els pròxims dies anem a veure la transformació de Cocentaina en la Fira tradicional més gran que mai ningú ens haja contat:
Les avingudes es convertiran en grans passejos comercials, el pla de la font en la fira agrícola i ramadera dels seus inicis. El raval moro, a les afores del la vila, en un soc islàmic on comerciar mercaderies amb els “mudaÿÿans” (musulmans que van romandre vivint en la vila una vegada conquerida), i el recinte murallat en un pròsper mercat medieval baix el privilegi reial de Pere III, “el cerimoniós” o “el del punyalet”.

I el poble, curiós, disfrutarà (o patirem de grat, que carrega que amb gust es porta, no pesa) d´aquesta transformació al portal de casa.
Una fira que no es sols nostra, sino que ja l´han feta seua els milers i milers de visitants que l´esperen amb la mateixa il·lusió que nosaltres.
I com ja vam comprovar l'any passat açò últim es reflecteix a les estadistiques del blog: Així que per a tots els que arriben fins elSocarraet buscant INFORMACIÓ de la FIRA, ací teniu un recull d'algunes de les pàgines en les que podeu fer una ullada per a no perdre passada en aquesta 665 edició de la Fira de Tots Sants de COCENTAINA (hi ha pàgines d'informació, opinió, imatges, altres blogs que li faran seguiment,...):


...feu click en les imatges per a entrar a les pàgines:Pàgina oficial del Ajuntament de Cocentaina


2ªFIRA DEL LLIBRE Fira de Tots Sants

 
323989_10150398528116422_595101421_10307261_642929311_o

Espai FiraFESTA 2011
 


Revista El Comtat nº292 Octubre 2011


 

CD Dolça Fira 2011 colla MalPasset

 CD “Dolça Fira, música per a la Fira de Tots Sants"

de la Colla de Dolçaines i Tabals MAL PASSET

 


Flickr, imatges de la Fira (Fotografia: Juanan Fotógrafo)

 

L'edició anterior en imatges... Fira de Tots Sants 2010 elSocarraet

 


WebAjunt2011 3

Història de la Fira de Tots Sants de COCENTAINA

 
 


Blog de la Casa de la Joventut (Progaramació Juvenil Fira de Tots Sants 2010)Blog CAN CARRASCA, la llibreta blava d´en Sergi Gómez i Soler


 

Web ARRÒS CALDÓS (Articles, Festes, Gastronomia,...)

 

Més Fira de Tots Sants al Flickr (Cartell presentat per Daniel Jordá Cantó)

 


WebAjunt2011

TICF, Telèfon de Informació al Ciutadà en Fira: 901 34 53 63

 

   Predicció del temps per als dies de Fira (eltiempo.es)


 

GUIA D´EXPOSICIONS de la FIRA de TOTS SANTS 2010
cartellfira2011

GUIÓ D´ACTES de la FIRA de TOTS SANTS 2011.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...