dimecres, 5 d’octubre del 2011

Les Llunes de Qustantaniya

ESPECTACULAR, el regal que ens ha fet el blog Las Lunas de Perputxent a tots els que passegem de tant en tant per elSocarraet: La imatge que il·lustra l'encapçalament del nostre blog, però presa en aquest cas sota la immensitat de la volta estelada de les nits de Qustantaniya, girant tota ella al voltant de l'estel Polar. Tota una circumpolar sobre el nostre emblema, logo i lema, El Castell de Cocentaina.

Circumpolar-Cocentaina

Las Lunas de Perputxent, és un blog del Comtat, nascut a la vall que li dóna nom allà per l'any 2009 quan el seu autor, Justo Sellés, arrancava els primers posts amb aquestes paraules que ben bé el defineixen:

“Apenas he comenzado a leer la documentación que ha caído en mis manos y ya ardo en deseos por calzarme las botas y patear los lugares donde sucedieron los hechos: por pisar el castillo de Perputxent, el de Planes o el de Alcalà; por subir a la cresta de Benicadell; por perderme en el barranc de l'Encantà, en sus cuevas, en sus riscos, como un pastor andalusí del siglo XIII…”

I és que Justo va més enllà de l'espectacular fotografia nocturna i els ben documentats escrits que gaudim al seu blog, en el seu cap ronda des de fa més de 2 anys Abu Abd Allah ibn Muhammad ibn Hudäyl al Sähuir, més conegut per “Al-Azraq” (El Blau), excepcional personatge històric del que prepara una novel·la, …que esperem regalar per als reis mags del 2013! Tant de bo si així és, i estem segurs que amb la seua bona dosi de bogeria, l´obsessió que te per la rigorositat històrica i la seua capacitat de suggestió davant cada racó dels què van formar els dominis del wazir Al-Azraq, aquest projecte arribarà al millor dels termes.

 

P.D.: El reportatge complet del castell de Cocentaina el podrem veure proximament en Las Lunas de Perputxent, fotoblog que vam conèixer gràcies a un altra fortificació del comtat sobre la qual tenim especial debilitat, el Castell de Perputxent.

2 comentaris:

Just I. Sellés ha dit...

Gràcies socarraet per les teues paraules. M'encanta el títol d'aquest post: digam que es tracta d'una col·laboració interblogaire.

Sell*llés ha dit...

Molt bona foto!! I també boníssima la teua del castell amb la Quatribarrada.
I espectacular el blog de Justo Sellés, amb eixa foto de capçalera que impressiona :O

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...