dilluns, 24 d’octubre del 2011

Huit i Set… ja en fem 15!

340881_1854975473340_1809425041_1196283_1023521203_o

Des de festes que va la cosa rodant pel poble: la Federació Junta de Festes havia rebut una petició sobre la creació d'una nova filà a Cocentaina.

Les 14 filaes també van ser coneixedores de la notícia a traves d'una carta amb aquell nou remitent: Filà Cavallers de Llúria.
I han sigut les 14 filaes existents fins ara, les que han votat unànimement a favor de l'acceptació d'aquesta nova filà una vegada presentats tots els documents requerits, estandard i disseny, així com les signatures dels vora 35 membres.

Hem de dir que per ací la idea d'una nova filà ens va fer recular en un primer moment, les experiències recents no han sigut massa bones que diguem, però prompte la serietat i l'absència de polèmica amb la que s'a portat el tema ens ha anat fent veure les seues bondats fins al punt, hem de reconèixer, de començar a il·lusionar-se ja per veure aquest nou trage desfilar pels carrers de la vila comtal, defensant-la del xafarot dels de la mitja lluna.

La nova entitat festera ajudarà també amb la seua existència a les 6 cristianes actuals, descarregant-les del pes de la roda actual de "carrec" cada 3 anys, allargant-la a un any més entre Capità i Bandera.

Malgrat açò, contínua sent molt necessari un “repoblament” de l'escassa i dispersa població festera per a assegurar el futur de les 14, ara les 15, i somiar així amb un futur empat tècnic 8 a 8!Cavallers de LlúriaBo, a falta de que presenten l'aval i que es reafirme el resultat en la pròxima junta, tot sembla indicar que aquest estiu veurem nàixer una nova filà a Cocentaina que reforçarà les tropes cristianes, i que recordarà amb el seu nom l'almirall de la Corona d'Aragó i primer senyor de Cocentaina, Roger de Llúria i d´Amichi (Com per a perdre's la Publicació l'any que ve...!)

  Filà Cavallers de Llúria 6

 

.

1 comentari:

Sell*llés ha dit...

Precisament també anava a escriure alguna coseta d'això. La veritat és que il·lusiona. Ja estem pensant com seran, com vestiran...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...