dissabte, 13 de desembre del 2008

MOROS i CRISTIANS 2008 Cocentaina


Açò porta alguns mesets de retras, però vaig a aprofitar que encara no s´ha acabat l´any per a posar quatre fotos de les festes d´Agost.

Moros i Cristians els d´enguany a la altura dels millors com diuern els que hens visiten, i per a nosaltres directament els millors. I sino que li pregunten als festers que van estar a la plaça de la Vila la matinaeta del Dissapte dia 9 d´Agost. I dic festers perquè a eixes hores en la plaça tots som festers i festeres, uns en l´entessa filà mirons, altres en les files dels músics, i altres a les 14 filaes restants, tots arrancan la festa amb la DIANA, un acte de lo milloret que es pot vore en festes de M&C (així meu va dir un bon amic Contrabandiste d´Ontinyent amb veu baixeta ...i ell de festa enten un bon rato!)
Ací van un parell de videos d´enguany:





Després va vindre l´EMBAIXÀ DEL CONTRABANDO. Maseros i Contrabandistes que ja conseguim omplir el Pla de public, o almenys el costat de la sombra jaja... en una acte curtet i simpatic:

I per la vesprada l´ENTRÀ, l´acte més espectacular.

Els Contrabandistes vam eixir els penultims del bandol Cristià, així que hem vaig pedre mitja Entrà per davant, i un parell de filaes per darrere (mentre deixava a casa manta i navaixa) Així que soles vaig poder veure un carrec, la Bandera Mora dels Bequeteros. De fet les festes que menys puc veure, son les del meu poble, als festers hens resulta impossible veure actes en els que participem, però val la pena he, ja ho crec que val la pena, i sino ací van unes fotos de la Bandera Mora 2008:

Xapeau!!! MULLORET

Enorabona a tota la Filà Bequeteros i al seu carrec Javier Mullor Palací. Estic segur que els demés carrcs o van fer igual o millor (i per el que he vist en videos i fotos així es) però no vaig tindre la sort de poderlos veure en viu i en directe, ai´xí que del unic que puc parlar es de la Bandera Mora, i només puc parlar meravelles: 3 Ballets quin millor que l´altre, dos Espectacles, un de cavalls a l´estil bequeter, l´altre vingut del mateix Egipte amb instruments i balls autoctons, i com no el major dels espectacles: Vorelos desfilar amb la marxa "el Bequetero" enguany amb una escuadra de majors i altra de xiquets:

Aixó van ser les novetats, ademés van traure les dos escuadra oficials amb peto i llança, la plataforma dels cavallers, la carroça del carrec, les favorites i el cavall, i l´escuadra de negres, tot molt bo. Video de l´Escuadra Especial:



Les festes d´enguany han deixat el llistó molt alt.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

festes del 2008 foren les meues ultimes festes al poble!! quins records!!
despres d'aixo.. nomes em queda seguir-les x internet des de l'estranger :(
pero sempre control.le l'hora x escoltar l'himne de festes al mateix temps q estareu escoltant-lo ahi en directe, en el pla!!
i no puc evitar soltar alguna llagrimeta

STA, sempre socarraeta

elSocarraet ha dit...

Sempre és més difícil estar fóra quan arriben les festes, hee... però bé per a això està l'invent aquest del internet!!
Ací no et faltaran, com tots els anys mentre m'alce i veja el castell (perquè qui sap si la vida em portarà lluny de la terreta a mi també...), tots els "Especials Festers" per a anar calfant motors, i els posteriors reportatges fotogràfics de les Festes, ...solament amb que un de vosaltres, dels molts socarrats que hi ha pel món, passe un bon rato llegint sobre el seu poble ja haurà merescut la pena penjar-los!
Una abraçada i gràcies per passejar per elsocarraet.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...