dimecres, 22 de juliol del 2015

FESTES DEL BARRI DE SANT JAUME, COCENTAINA 2015

L´Alcúdia, Penella, Els Algars i Poble nou de Sant Rafel. Cocentaina és poble pedanies. Totes elles autèntiques i entranyables amb la seua plaça major, església, ermita o safareig. Però no són les úniques subdivisions del poble amb identitat pròpia.

BarriSantJaume COCENTAINA elSocarraet ©rfaPV (8)Muntatge a partir del taulellet del barri de Sant Jaume. Autor: rfaPV (R.Pascual)

Cocentaina és també poble de barris exteriors. Creats sobre les antigues hortes de la vila, una vegada l'urb va eixir de les muralles per necessitats de creixement. Molts d'aquests barris a hores d´ara han quedat integrats en el nucli urbà principal. No obstant açò, els seus veïns mantenen el sentit de pertinença al “barri”, que resulta com un micro-hàbitat a part del poble, on els veïns encara es porten bé, els xiquets juguen al carrer i els majors ixen a prendre el sol a l'hivern, i la fresca a l'estiu. El que diriem “ser de barri”:

BarriSantJaume COCENTAINA elSocarraet ©rfaPV (2)Les hortes del barri a ple rendiment, al fons el Barri de Sant Jaume. (31-5-15) Foto: rfaPV (R.Pascual)


Un bon exemple dels que vos diem és el Barri de SANT JAUME, que aquest cap de setmana celebra les seues festes, organitzades pels propis veïns amb la col·laboració de l'Ajuntament de la vila comtal. Festes de barri en honor al patró Sant Jaume al voltant de les quals, entre esmorzars i sopars, petards i música, es continuarà “fent barri”…

BarriSantJaume COCENTAINA elSocarraet ©rfaPV (6)Carrer Denia, al barri de Sant Jaume, Cocentaina. Foto: rfaPV (R.Pascual)

BarriSantJaume COCENTAINA elSocarraet ©rfaPV (4)Carrer Villena, al barri de Sant Jaume, Cocentaina. Foto: rfaPV (R.Pascual)

BarriSantJaume COCENTAINA elSocarraet ©rfaPV (3)Carrer Pego, al barri de Sant Jaume, Cocentaina. Foto: rfaPV (R.Pascual)

Passem a arreplegar ací els actes programats per a les festes 2015. Encara que ja sabeu que, en unes bones festes de barri, es programa l'estructura bàsica de la festa, però els millors moments sorgeixen de l'espontaneïtat dels seus veïns, i es programen i contra-programen sobre la marxa…

 

PROGRAMA D'ACTES, FESTES DEL BARRI DE SANT JAUME 2015:

DIJOUS, 23 de juliol:
20:00h -Missa en honor al patró Sant Jaume en l'església de Santa María.


DIVENDRES, 24 de juliol:
22:00h -Sopar de cabasset. Cadires, taules i projector en el c/Denia.


DISSABTE, 25 de juliol:
6:00h -Despertà. Concentració sota el taulellet del patró Sant Jaume, i despertà per tots els carrers del barri.
9:30h -Esmorzar de baixbraç. Cadires, taules i planxa per a torrar al c/Denia.
18:00h -Partida exhibició de Pilota Valenciana (Modalitat Raspall) en el c/Denia, a càrrec del Club Pilota Cocentaina. Amb la participació de jugadors d'Ontinyent, Benassau i Cocentaina.
18:15h -Festa de l'aigua amb piscines en la confluència del c/Denia amb c/Villena.
19:30h -Berenar i regals infantils el c/Denia.
22:00h -Sopar de germanor 2015. Cadires i taules al llarg del c/Denia.
00:00h -Castell de focs d´artifici.
00:15h -Festa amb desfilada de disfresses al llarg del c/Denia.
00:30h -Revetla amenitzada per Discomóvil i Karaoke en la c/Denia.

 

DIUMENGE, 26 de juliol:
22:00h -Sopar de cabasset fi de festa, per acabar-se les sobres i arreplegar.

 

BarriSantJaume COCENTAINA elSocarraet ©rfaPV (5)

 

  

   BONES FESTES

 

   A LES VEÏNES I VEÏNS

 

   DEL BARRI DE SANT JAUME!!!

 

 

 

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...