dimecres, 30 de novembre de 2011

Obres en el baixador del tren…

IMG_2007 m

ADIF, entitat pública empresarial dependent del Ministeri de Foment, s'ha decidit a millorar el baixador de Santa Barbera que ens serveix als contestans de parada de la línia ferroviària Alcoi-Xativa.
Les obres van començar abans de la Fira i està previst que finalitzen a principis d´any. Amb elles es pretén millorar l'accessibilitat amb un projecte que planteja:

-Elevar i ampliar l'anden.IMG_1927 m

-Urbanitzar la plaça d'aparcaments.

-Millorar la il·luminació existent.

-Construir una nova caseta-apeadero.

-I acotar la zona mitjançant una tanca perimetral.

 

IMG_1975 m

IMG_1965 m

IMG_1992 m

IMG_2010 m

Poques coses tenien més falta d'una reforma a Cocentaina que a la ruïna de baixador que teníem…
Encara que siguem sincers: No és açò el que més necessita el tren, ni el que demandaven els seus usuaris. Aquestes comarques vénen demanant a crits una connexió ferroviària de debò. El servei actual, mínim, desfasat i deficitari, serveix cada vegada a menys gent (el transbord a Xàtiva amb la corresponent espera, i escales del pas subterrani amb la maleta, tira arrere a qualsevol…)

IMG_2679 bg

Això si, aquestes obres són una bona notícia per quant ens fan pensar que el ministeri de foment no milloraria un baixador d'una línia que pensa tancar (el pressupost sobrepassa els 95.000€)
Per tant si foment no pensa tancar-la, solament cap millorar-la. Així que, servisquen aquestes obres per a renovar-nos l'esperança d'una pròxima millora que actualitze la línia a les necessitats del segle XXI fent-la útil de nou (perquè en cas contrari, ja poden anar posant-li una locomotora de vapor i convertir-la en tren turístic!;)

IMG_1958 m

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...